sábado, 29 de enero de 2011

Les ametlles d’en Joaquim i l’Ester.

Una foto de lo requetebones que queden aquestes ametlles “casolanes”. No és broma que les hem pelat i torrat nosaltres amb una gota l’oli,  i us assegurem que treure la pell es entretingut. No hem d’oblidar salar-les
Ideals per picar !



Espaguetis negres amb alls i bitxo.

- Espaguetis negres.
- Uns allets.
- Oli, sal i un bitxo.


Bullir la pasta. En una paella sofregir els allets pelats i tallats juntament amb el bitxo.
Un cop bullits escorrer, barrejar i servir.

Espaguetis amb “huevas”, dedicat a la Mar.

- Espaguetis
- 100gr.  de huevas (avís: a 70€/kg) !!!!
- Oli  i orenga
- Formatge al gust


Per poder explicar exactament que son les “huevas” ho he consultat  a internet.
Fa anys que ho comprem a la botiga de “pesca salada” 
Diu : “La hueva son los ovarios encerrados en la bolsa oval de los peces hembra sometidos al proceso de salazón. Algunos de los pescados más comunes para la elaboración de hueva son la melva, el atún o el mújol, este último muy apreciado en el Mar Menor.....”
En una paella, ratllar les “huevas”  i deixar sofregir un minut  amb un raig d’oli. Quan tinguem els espaguetis bullits abocar i barrejar.
Les “huevas” tenen un gust molt fort i no agrada a tothom, només a qui agradin les salaons.  

« … Moi je t'offrirai des perles de pluie venues de pays où il ne pleut pas . . . "
(Ne me quitte pas. J.Brel)

Trinxat de patata i botifarra negra



Es nota que estem a l’hivern i que ens agrada força la sopa. Doncs alguna cosa més original es pot preparar amb les restes de la carn d’olla. Avancem que molt “dietètic” no és. Però si ho fas com a plat unic.....
Xafar les patates, si cal hidratarles amb una mica de caldo. Per altra banda treure la pell de la botifarra i escalfarla en una paella amb oli. Barrejar i servir. La cansalada també l’hem sofregit. A banda he fet una mica de puré amb els cigrons, pero donar-li color al plat.


L’unica seguretat l’arrelament dels meus dubtes ve potent quan tu te’n vas tant si t’ho creus com si dubtes” (Raimon. L’unica seguretat)

domingo, 23 de enero de 2011

Llom a la sal

Ingredients: 

- Un tronc de llom –si és ibèric millor- d’uns  750 gr.
- Un paquet de sal per coure
- Herbes variades (orenga, farigola, ….. )


Molt fàcil. Untar el tall amb les herbes que tingueu a mà. Buscar una safata recipient no massa gran -per no gastar tanta sal – i abocar-hi una capa. Posar el tron al damunt i cobrir amb la sal que no quedi cap forat. Mullar-se les mans amb aigua i humitejar la capa superior. Introduir al forn preescalfat durant un màxim de 45 minuts a 180 – 200 º. Quan està fet veurem que  la capa de sal s’esquerda.
Deixar refredar i treure la sal. Ara només cal tallar-ho al gust i fer la salsa que més t’agradi.  La Pil ho serveix amb salsa de poma !!!
 La de foto d'avui és de pebre.






...” no creguem en les pistoles per a la vida s’ha fet l’home i no per a la mort s’ha fet...” (Raimon. D’un temps d’un país)